Posts

MUZIKAL KUMPULAN ZERO

Tengok kumpulan zero buat muzikal hampir nak menangis dengar lagu bila abang dia nyanyi yang botak tu, macam filem nordin ahmad dah, aku tak ingat filem apa tapi lagu dia memang sedap la. Macam ni la orang angkat lagu budaya dan bangsa. Kumpulan lain hadoih semua nyanyi kosong je. Zero ni memang nak menang habih yang lain dia tendang.

Patut persembahan dia boleh masuk istana budaya dah kalau level macam nih bukan muzikal bodoh bodoh yang sedia ada yang langsung tak faham apa itu sebenarnya muzikal.

Contoh filem muzikal yang aku boleh tengok les miserable dari mula sampai habis, sama la macam kumpulan zero tema muzikal ni penghayatan yang betul betul top class aku rasa. Elemen kehidupan dan penglibatan rakyat macam kena paku dalam lagu yang dia nyanyi. Itu je la.

Mentor milenia 2017

Aku tengok usop minggu pertama dengan kedua humangai suara dia, memang boleh rakam terus la, tapi minggu ni macam tahi pulak nyanyi lagu akim la hattan la apebenda ni ?engko kalau nak stay nyanyi lagu yang keluar dekat sinar fm tu.

Jangan jadi bodoh la, mana ada florida boleh nyanyi macam usher and vice versa.

sebab dia satu je dalam cerita blood diamond solomon vandy jumpa berlian besar telur ayam omega dalam lumpur tapi dia mampuih apa pun tak tau macam mana nak jual diamond tu, kesimpulannya usop diamond tu dan faham faham la sape solomon vandy tu.

BERHENTI MEROKOK (ROKOK GULUNG SENDIRI KEDAI 7)

Selepas aku lihat harga rokok mac baren, kertas dengan filter dekat kedai 7 menaikkan harga rokok favourite sewenang wenangnya mereka menaikkan harga sampai 2 3 empat ringgit tanpa berunding dengan penghisap, aku buat keputusan untuk memboikot dan tidak akan membeli lagi rokok balut sendiri dan dengan sewaktu dengannya. 

Apa punya celaka kertas rokok dekat dua ringgit ? tahun lepas masih seringgit je, tembakau pulak 15 ringgit je pun sekarang 20 ringgit gila ke, inflasi dah taraf zimbabwe dah ni. Filter span dekat 7 ringgit apa bodoh nak mampus dulu 5 ringgit je pun. Bukan naik 1 ke 10 percent tapi dekat 80 percent. 

So aku menyeru kepada pembeli rokok gulung  kita boikot biar harga buble biar mampus takde sape beli dah. Dah la kita gulung sendiri dia jual mahal pulak tu, tak payah beli dah lagi baik. Biar rokok dekat kedai 7 tu sampai masuk angin dan rugi, dah la gulung sendiri mahal pulak tu apa punya celaka idea dia. 

MINAT DRAMA MOVIE DAH HABIS

Aku rasa movie dan drama malaysia memang tiada masa depan, kebelakang dan terus kebelakang. Gear reverse je dia ada, satu sebab je aku rasa munasabah untuk sesapa yang minat seni supaya buh gear neautral dulu ataupun park mati enjin terus.

Orang Malaysia tak faham apa itu artinya seni, mudahkan. kita takkan boleh jadi sehebat teater british , amerika , korea apa semua, and that's the end. Masa polis evo haritu aku nampak sinar sikit.

Aku tengok je deme buat dfkl ape benda tah buh aku ingatkan last name dia dfkl, kalau kau tengok yang luluih pun boleh agak dah cara pemilihan dan apa permintaan, so that's it. Dan kita compare pulak dengan korea punya style dengan kita, mehhh malas nak tulih dah. nak tulis lagi sikit malaysia takkan mampu hasilkan heath ledger, morgan freeman, viggo mortensen, gene hackman, tommy lee jones, javier bardem, woody harrelson, choi min sik, kim yoon seok, kwak do won, song kang ho, ko chang seok, oh dal su, kim hee won, jung jin young, hwang jung min…

suamiku paling sweet

Zul huzaimy, sayang su, dari parit ke paris sampai sekarang boleh gelak dengan nangis lagi kalau tengok drama ni, aku boleh cakap 2 drama ni 10 tahun lagi pun boleh tayang dekat tv. Aku pasai nampak nama ko je aku try gak tengok drama nih.


Shot episod 1 aku ingatkan aku beli cd cetak rompak sebab aku pakai projector ape benda ni aku kata ? ada orang lalu depan kamera ke masa tengah shoot, hehe.


Zul huzaimy ni kelakar tapi aku tak rasa macam kelakar la drama ni, tak de tengok cerita bunuh 2 dah 3 bulan, dah sober rasanya tapi aku tak boleh gelak lagi.


Kenapa mawar dengan adik og pakai tudung dalam rumah, ayah dia an gil kang tu orang peih ka apa suruh pakai tudung dalam rumah.

Pompuan shoot bontot boleh pulak, pening aku. Yang laki kyle tu hmm...aku rasa kalau redza minhat lagi ok dengan mawar ni, mana mamat tu pegi ha.


Yang mawar ni pulak lawa la but aku tak tau dia nampak teragak agak atau tak berani atau takut lintas north korea punya line. ituje la. Aku rasa nak buat character tu …

Peah singa

Cerita ni xdelah best mana pun story dia tapi aku tak faham kenapa aku boleh tengok sampai habis.

Izue islam bila berlakon 3 suku buat pelakon lawak bodoh astro nampak macam sampah, ko dah buat aku keliru nak ambik ko ataupun hafidz sebagai tiong man. Pening.

Miera pulak macam shim eun kyung, 360, lain betul all out, tak peduli apa, kadang aku rasa betul ke dia ni, ada ke artis pompuan age like that berani act macam tu, this is a good comment, I mean look at her, drama lorong cahaya aku boleh layan lagi. Aku x boleh nak compare dengan malaysia, aku boleh compare dengan shim eun kyung je.

Orang yang aku pernah compare dengan korea zamarul hisyam je macam hwang jung min.

style lawak bodoh tv9 ni kena upgrade la jangan la fast forward la, pelakon tambahan buat buat bodo nerd la, pelakon tambahan muka over but aku terasa fake la come on move on la standard tu. Banyak lagi style boleh buat.


miera dengan izue really 8x good dah but yang lain

................................................…

REVIEW FILEM DESOLASI

Image
Idea dah best, jalan cerita dah ok, mesej dia good. Kalau director boleh tarik orang pergi wayang apa salahnya ambik pelakon yang hebat, kalau orang best berlakon bermasaalah amerul efendi, aku tak nampak orang lain dah. Jalaludin hasan walaupun best tapi dia aristokrat,sama dengan aida khalida tak boleh jadi orang duk rumah flat. Diorang ada elegent and style.

 yang boleh zaidi omar takpun idris mat diah. Cgi pulak hampeh, banyak tempat cantik malaysia boleh jadi location tak semestinya dinasor. Kalau jadi sorang je manusia nak bom sana sini seriously, menari nari ?. Boleh je shoot dekat taman tema air, masuk shoping mall tukar baju cut tukar cut tukar. 

Naik kuda pusing, istana negara seriously ?, boleh je sewa hotel premium suite buat location tak payah cgi.  Yang cgi nak terjun tu lagi pelik tak nampak macam KL, boleh je buat dia terjun dari kerusi kedai mamak ganggu orang tengok bola kan funny tu. 
Yang mesin doktor tu apa salahnya buat pakai drug, budak sekolah agama rakyat pun…